Antal platser: 28

Våra rumsenheter:

16 st.

1 rum + WC (handikappanpassad) + balkong

eller

4 st.

1 rum + WC (handikappanpassad) + liten uteplats

eller för personer med minnesstörningar

8 st.

1 rum + WC (handikappanpassad) + balkong 

Samtliga rum är ca 24 m2 och har alarmsystem och säkerhetsutrustning, och plats för rollator. Vi finns till hands dygnet runt.

Rummen står i nära anslutning till ett gemensamt utrymme som används både som matsal och för umgänge.

Ett undantag är de fyra rummen på första våningen med liten egen uteplats. Dessa rum är tänkta för helpension med ett aningen mer självständigt boende. Personalen finns på våningen ovanför men tillkallas dygnet runt med en knapptryckning i nödfall.

Kan även hyras för kortare tid, tex. under en rörenovering i det egna hemmet.

Service

I helpensionsavgiften ingår måltider, vård och service, samt hyra av både rum och ergonomisk säng.
Servicen består av hjälp med personlig hygien, medicinintag, klädvård, städning och servering.

Några ord till dig som är anhörig

Det är ett nytt livsskede som börjar när människan nära dig – kanske en förälder eller livskamrat – behöver mer hjälp än tidigare. Den kära handen har börjat darra. Kanske bär inte benen. Du får kanske tala om ditt namn flera gånger om dagen. Eller kanske är det så att det behövs extra assistans efter en sjukdom, och medicineringen är svår att hålla koll på hemma.

I alla dessa fall kan du som anhörig finna tröst i att vi gärna tar över allt det praktiska och medicinska. Vi ger rätt medicin, i rätt mängd och i rätt tid. Vi tvättar kläderna. Vi bäddar. Vi tvättar håret. Ibland rullar vi papiljotter. Vi skuffar rullstolen till lunchbordet. Vi knäpper på radion. Vi hakar på en haklapp om det behövs eller hjälper till med bibliotekslån – för våra pensionärer har mycket olika behov. Framförallt är det från och med nu vi som vakar dygnet runt, redo att hjälpa. Och när du kommer för att titta till människan som står dig nära – då behöver du bara tänka på att umgås.